تاریخ : جمعه, ۲۷ تیر , ۱۴۰۴ Friday, 18 July , 2025
2
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه:

با اجرای درست پویش نه به تصادف، می‌توان آمار فوتی‌های حوادث رانندگی را تا ۱۰ هزار مورد کاهش داد

  • کد خبر : 2227
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۲۶
با اجرای درست پویش نه به تصادف، می‌توان آمار فوتی‌های حوادث رانندگی را تا ۱۰ هزار مورد کاهش داد
با اجرای درست پویش نه به تصادف، می‌توان آمار فوتی‌های حوادث رانندگی را تا ۱۰ هزار مورد کاهش داد

دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در نشست با مهندس ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، اظهارداشت: دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت صرفا یک متولی است و نه تامین کننده؛ این مجموعه ۲۰ درصد در تحقق سلامتی نقش دارد و تحقق ۸۰ درصد آن در قالب همکاری بین‌بخشی امکان‌پذیر است.

دکتر شریفی عنوان کرد: امروز روند بیماری‌ها در کشور تغییر کرده است، به‌طوریکه در دهه ۶۰ و پیش از آن به ازای هر یکهزار تولد، ۱۵۰ الی ۲۰۰ نفر از این نوزادان به سن یک سالگی نمی‌رسیدند. بیماری‌های عفونی، کمبود آب، تغذیه سالم و دیگر مشکلات در کشور در این مسئله نقش داشته است.

وی افزود: امروزه به دلیل توسعه فرهنگی، اقتصادی و تمام عرصه‌های اجتماعی و حتی در حوزه سلامت و تغذیه، موفق شدیم این شاخص را از ۲۰۰ در هزار تولد به کمتر از هشت در هزار تولد برسانیم. توسعه شبکه‌های بهداشتی درمانی بعد از انقلاب اسلامی و واکسیناسیونی که بر علیه ۱۴ تا ۱۵ بیماری در افراد زیر ۶ سال اجرا گردید، باعث شد تا حدود زیادی بیماری‌های عفونی در کشور کنترل شوند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه امروزه ۸۵ درصد بار بیماری‌ها و ۹۰ درصد مرگ و میر در استان خوزستان به دلیل بیماری‌های غیر واگیر است، خاطرنشان کرد: اولین علت مرگ و میر در استان خوزستان بیماری‌های قلبی و عروقی است. متاسفانه ۸۰ درصد آقایان و ۹۰ درصد خانم‌ها در استان ما از تحرک لازم برخوردار نیستند و اضافه وزن، ابتلا به دیابت را به دنبال دارد و چاقی باعث افزایش فشار خون می‌شود، در نتیجه فشار خون می‌تواند علت سکته قلبی و مغزی باشد.

دکتر شریفی با تاکید بر اینکه توسعه پایدار در حوزه نفت و صنعت، مستلزم آن است که ارتقا سلامت را در اولویت قرار دهیم، افزود: ۹۷ درصد از مردم استان دارای سواد خواندن و نوشتن هستند اما کمتر از ۳۰ درصد آن‌ها، از سواد سلامت برخوردارند. آموزش باعث تغییر رفتار و نگرش در انسان و به دنبال آن حذف رفتارهای نادرست و جایگزین کردن رفتارهای صحیح می‌شود. بنابراین با توجه به سابقه ارزشمندی حوزه نفت در آموزش، انتظار می‌رود در ارتقای سواد سلامت نیز در کنار مجموعه دانشگاه علوم پزشکی به نقش آفرینی بپردازد، چرا که توسعه سلامت و انسان سالم ضامن توسعه پایدار است.

وی در ادامه، به اجرای پویش ملی “نه به تصادف” و پویش ایمنی و سلامت سفر در خوزستان اشاره کرد و گفت: سالانه بالغ بر ۲۰ هزار جوان ایرانی که در سن کمتر از ۵۰ سال هستند، به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست می‌دهند و به ازای هر فوتی در حوادث ترافیکی، ۲۰ میلیارد هزینه برای جامعه و خانواده خود در بر دارد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز کیفیت پایین جاده‌ها و نبود علائم هشدار دهنده در این جاده‌ها را زنگ خطری برای افزایش تصادفات مرگبار دانست و عنوان کرد: علاوه بر وضعیت جاده‌ها که باید بهبود یابد، وجود رانندگان آموزش دیده و دارای فرهنگ بالای رانندگی، عدم استفاده از داروهای روانگردان و داروهای خواب‌آور پیش از رانندگی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، در پیشگیری از تصادفات و کاهش مرگ و میر در این حوادث نیز نقش موثری دارد.

دکتر شریفی به مسئولیت اجتماعی حوزه نفت اشاره کرد و گفت: مجموعه بزرگ نفت با پیوستن به پویش ملی “نه به تصادف” می‌تواند گام بلندی در جهت توسعه و تحقق اهداف این پویش و کاهش تصادفات بردارد.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه نفت و دانشگاه علوم پزشکی می‌توانند در تعامل با رسانه‌ها، به فرهنگ‌سازی در زمینه رانندگی ایمن کمک کنند. اگر این پویش به درستی اجرا شود، می‌توان امیدوار بود که آمار فوتی‌های حوادث رانندگی تا ۱۰ هزار مورد کاهش پیدا کند.

لینک کوتاه : https://diyarsanat.ir/?p=2227

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.