دکتر شریفی معاون بهداشت دانشگاه در نشست بخشداران استان در روز دوشنبه ۵ خرداد که در محل مدیریت بحران استانداری برگزار شد گفت استان با توجه به شرایط خاص آب وهوایی ؛ جغرافیایی و همچنین ضعف در بعضی زیر ساخت ها موجود بویژه درحوزه ی روستایی نیاز به حرکت مدبرانه همراه با تعهد مدیران دارد . روستاهای استان در تامین نیازهای ضروری موثر بر سلامت بیش از هر زمانی نیازمند توجه هستند که اگر این ضروریات در اسرع وقت محقق نگردنند قطعا استان با چالش های جدی نه تنها در بخش سلامت بلکه در سایر بخش های مهم استان روبرو خواهد شد.
دکتر شریفی در ادامه به بحث مهم اقدامات پیشگیرانه در خصوص پشه آئدس بعنوان یکی از تهدیدات سلامت اشاره نمود و ادامه داد در حال حاضر سرعت اصلاح چالش ها که همان رفع سریع زیستگاههای مناسب این پشه می باشد بسیار کند است و بخشداران و دهیاران باید توجه داشته باشند که هرگونه تعلل در جمع آوری بهداشتی پسماند و نخاله و لاستیک های مستعمل که از مهمترین زیستگاههای تخم ریزی و تکثیر پشه آئدس است زمینه را برای استقرار بی بازگشت این پشه خطرناک مهیا خواهند نمود.
همچنین به مشکلات عدیده در تامین آب شرب بهداشتی و کافی در مناطق روستایی اشاره کرد و گفت نقص در سامانه های کلرزنی آب ؛ عدم لایروبی حوضچه های ته نشینی و عدم احیا فیلتراسیون ها و عدم رسیدگی به شکستگی های شبکه توزیع آب روستایی از جمله مواردی است که قطعا در کاهش شاخص های کیفی آب شرب روستاها موثر هستند و هماکنون که در سالی خشک به سر می بریم و تنش آبی به شدت استان را تهدید می نماید خطر بروز و شیوع بیماریهای روده ای واگیردار نیز افزایش خواهد داشت و این مرکز زنگ خطر را در این زمینه به صدا در می آورد
شریفی در بخشی دیگری از سخنان خود به موضوع افزایش موارد گزش توسط سگهای بلاصاحب و خطر بروز موارد هاری در روستاها اشاره نمود و افزود عدم مدیریت ساماندهی سگهای بلاصاحب که متاسفانه در سالهای اخیر منشا انتقال بیماری خطرناک هاری به انسان بوده اند از جمله مشکلاتی که مردم شریف استان در مناطق روستایی دست به گریبان هستند و اگر این موضوع توسط بخشداران و دهیاران عزیز مدیریت نشود قطع به یقین نه تنها عدم امنیت وآرامش روحی و روانی مردم را بدنبال خواهد داشت بلکه شاهد مرگ افراد گزیده شده توسط این سگهای بلاصاحب و احتمالا آلوده به ویروس هاری خواهیم بود .
در ادامه جلسه در خصوص توجه به بیماری تب مالت در مناطق روستایی و پیگیری واکسیناسیون دام های سبک و سنگین , توجه به کانون های سالک و ساماندهی نخاله های ساختمانی و کودهای حیوانی در مناطق روستایی و همچنین اقدامات کنترلی در کانون های احتمالی تب کریمه کنگو در سطح روستاها مطالبی را بیان نمودند .
ایشان همچنین درخواست فعال شدن شورای بهداشت روستاها را نمود و اذعان کرد یکی از مداخلاتی که میتواند تمرکز مدیریتی را در حل مشکلات روستاها ایجاد نماید و در نتیجه سرعت حل مشکلات را افزایش دهد فعال کردن این شوراهاست . این شوراها میتوانند با جلب مشارکت مردمی در کنار نهاد های دولتی رسیدن به اهداف را تضمین نمایند .
در این نشست به سیاست های جمعیتی و در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث اجرای برنامه های جوانی جمعیت در استان اشاره نمود و از همه ی بخشداران و مدیران کل دستگاههای اجرایی که در این جلسه حضور داشتند درخواست نمود که هم پای مرکز بهداشت استان در این راه گام بردارند تا شاهد استانی جوان و مولد و پرنشاط باشیم .
در این جلسه دکتر الهایی مدیرکل امور روستایی استانداری استان وجمعی از مدیران استان در حوز های آب و برق و ارتباطات و سایر ادارات حضور داشتند دکتر الهایی ضمن تشکر از گزارش خوب دکتر شریفی ؛ حمایت آن اداره کل را از برنامه های حوزه ی بهداشت اعلام نمود .