کارگاه آموزشی سلامت در اربعین باحضور دکتر مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت استان حاج آقا پورحسن رئیس اداره عتبات عالیات اهواز و مدیران مواکب مستقر در چذابه و مواکب درون شهری کلانشهر اهواز در محل دفتر امام جمعه واقع در پشت مصلای نماز جمعه برگزار گردید.
در این نشست دکتر شریفی با تاکید بر رعایت بیش از پیش بهداشت محیط و مواد غذایی در اربعین امسال به ارائه آموزش نکات بهداشتی ازجمله:رعایت بهداشت فردی، اهمیت شستن دستها، مدیریت پسماند و زبالههای تولیدی در محل، به موکبداران و افراد فعال در موکبها پرداخت .
دکتر شریفی ضمن بیان اهمیت و الزام رعایت بهداشت مواد غذایی توسط موکبداران و متولیان تأمین غذا در ایام اربعین، افزود: باتوجه به فصل گرما و همزمانی اربعین با پیک دوم بیماریهای رودهای درخوزستان و کشورعراق، به منظور جلوگیری از طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا، بایدمواد غذایی باکیفیت خوب تهیه و نگهداری شود و به منظور جلوگیری از انتقال آلودگی میکروبی از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در یخچال یاسردخانه خودداری شود.
رئیس مرکز بهداشت استان تصریح کرد: همچنین غذاهایی که بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شدهاند نباید بین مردم توزیع شوند و هنگام تهیه و توزیع غذا، زنجیره سرما وگرما به صورت کاملا اصولی رعایت نمایند
شریفی در خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف، بیان کرد: توصیه میشود از ظروف یکبار مصرف استاندارد و مورد تاکید مراکز بهداشت، ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و ظروف آلومینیومی برای توزیع مواد غذایی گرم، استفاده شود.
وی با اشاره به چگونگی نظارت بر سلامت آب مصرفی، عنوان کرد: نظارت بر سلامت آب مصرفی خوراکی و شستوشو،با بررسی سلامت انشعاب آب مورد استفاده، مخازن سیار و ثابت تأمین آب مصرفی از طریق انجام کلرسنجیها، واطمینان از سلامت آب انجام شود
معاون بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد:برای خنک کردن نوشیدنی ها از یخهای بهداشتی دارای مشخصات بستهبندی شده استفاده شود. همچنین شناخت محل تأمین یخ، نحوه
حمل و نقل، وسیله حمل و نگهداری صحیح یخهای مصرفی در مراسم باید مورد توجه قرار
بگیرد و از استفاده از یخهایی که از محل تأمین آنها، سلامت و نحوه حمل و توزیع آنها مطلع نیستید خودداری شود.
شریفی افزود: امسال باتوجه به وجود تهدید پشه آئدس در منطقه جهت حفظ سلامت زائرین سلامت محیط و جلوگیری از تجمع پسابها و فاضلابهای حاصل در محل، پیشبینیهای لازم جهت هدایت درست فاضلاب تولیدی و جمع آوری بهنگام و صحیح فاضلاب مورد تاکیدمراکز بهداشت است و باید در دستور کارگروههای عملیاتی آب و فاضلاب قرار بگیرد تا از ایجاد شرایط کانون آلودگی و رشد حشرات در اطراف مواکب و محلهایی که مردم تجمع میکنند،جلوگیری شود.