تاریخ : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025
3

ضرورت همکاری بین‌بخشی برای حل مشکلات حوزه سلامت

  • کد خبر : 2683
  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
ضرورت همکاری بین‌بخشی برای حل مشکلات حوزه سلامت
دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، امروز، پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه، در نشست فصلی مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان و اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اهواز که با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید عبدالنبی موسوی‌فرد، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز، در سالن اجتماعات دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد، با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی در حوزه سلامت، گفت: نظارت و ارزشیابی صحیح در جهت ارتقای سلامت جامعه ضروری است.

دکتر شریفی در این نشست، بر ارتقای سواد سلامت تاکید کرد و اظهار داشت: با تلاش و عملکرد صحیح، می‌توان مشکلات موجود را رفع و نقاط قوت را تقویت کرد تا رسالت انسانی و اخلاقی در حوزه سلامت به نحو احسن انجام شود.

وی با اشاره به چالش‌ها و کمبودهای موجود در حوزه سلامت، بر ضرورت تلاش برای رفع این مشکلات و جلب رضایت مردم تاکید کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تمامی گام‌های خود را در راستای حفظ سلامت مردم برمی‌دارد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: ریشه حل بسیاری از مشکلات در حوزه سلامت را می‌توان در هم‌افزایی چهار اصل اساسی خردگرایی، تعهد، همت، و جلب مشارکت‌های مردمی، جستجو کرد.

دکتر شریفی در خصوص مشکلات بهداشتی در استان اظهار داشت: ۲۱ هزار مورد حیوان‌گزیدگی که عمدتا سگ‌های ولگرد بوده از جمله مشکلات بهداشتی است، همچنین انجام یک میلیون مورد کلرسنجی آب بدون حصول نتیجه مطلوب و آسیب‌پذیری حوزه بهداشت در بخش برون‌بخشی به دلیل عدم ارتباط موثر مدیران با مسئولین شهرستان‌ها، از دیگر مشکلات این حوزه است.

وی در ادامه، از شیوع بالای بیماری‌های غیرواگیر همچون فشار خون و دیابت در استان خوزستان ابراز نگرانی کرد و افزود: رفع این مشکلات مستلزم همکاری دستگاه‌های اجرایی در شورای سلامت استان است؛ در حال حاضر ۳۰ درصد افراد بالای ۲۴ سال به فشارخون و بیش از ۲۰ درصد به دیابت مبتلا هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان تاکید کرد: باید جهانی فکر کنیم و محله ای اجرا نماییم و برنامه‌های سلامت‌محور را در دستور کار قرار دهیم.

دکتر شریفی از کنترل نسبی بیماری‌های واگیر با تلاش‌های مجموعه علوم پزشکی خبر داد و گفت: نسبت به وضعیت بیماری‌های مالاریا، آبله و مشکلات واکسیناسیون هشدار وجود دارد، بنابراین بر رعایت زنجیره سرما در واکسیناسیون و تاثیر چرخش ویروس سرخک در کشورهای همجوار بر استان خوزستان باید مورد توجه قرار گیرد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره برنامه طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع گفت: طرح پزشک خانواده در ۲۴ شهرستان استان با جمعیت بالغ بر یک میلیون و ۴۸۵ هزار نفر به عنوان اولین استان در کشور اجرایی خواهد شد. رویکردهای این طرح، کاهش هزینه‌ها از جیب مردم، عدالت در سلامت و ارتقای کیفیت خدمات است.

وی تاکید کرد: مطالعه برنامه‌های روستایی و تحول شهری در حوزه بهداشت توسط مدیران انجام شود. همچنین باید بر عملکرد مراقبین سلامت و ارتقای شاخص‌های بهداشتی نظارت لازم صورت بگیرد. شد.

دکتر شریفی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی و خشکسالی، نسبت به طغیان بیماری وبا هشدار داده شد و سهل‌انگاران در حوزه آب به مقامات قضایی معرفی می‌شوند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مورد ویروس HIV بر ضرورت شناسایی ۹۰ درصد و درمان ۹۰ درصد مبتلایان اشاره کرد و نسبت به تغییر رفتارهای جنسی پرخطر و عدم رعایت بهداشت هشدار داد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با ابراز نگرانی از عدم فعالیت جسمانی عموم جامعه، اظهار داشت: ۸۰ درصد مردم خوزستان فعالیت بدنی و تحرک لازم ندارند، این وضعیت زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر و پر شدن تخت‌های دیالیز و ICU در آینده است.

لینک کوتاه : https://diyarsanat.ir/?p=2683

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.