تاریخ : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025
4

کسب رتبه سوم اجرای طرح سلامت نوروزی و رمضان توسط مرکز بهداشت استان

  • کد خبر : 2715
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۲۲
کسب رتبه سوم اجرای طرح سلامت نوروزی و رمضان توسط مرکز بهداشت استان
مرکز بهداشت استان خوزستان موفق به کسب رتبه سوم کشوری در اجرای طرح سلامت نوروزی و رمضان سال ۱۴۰۴-۱۴۰۳ شد و از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تقدیر قرار گرفت.

دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان، با تبریک این موفقیت به خانواده سلامت محیط و کار دانشگاه، اظهار داشت: این رتبه‌بندی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده است و این موفقیت نتیجه تلاش‌های مستمر و موثر کادر بهداشتی و مدیریتی استان در ارتقای سلامت جامعه و اجرای برنامه‌های بهداشتی است.

وی گفت: طرح سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان از ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۳ در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور آغاز شد و تا ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ ادامه یافت. در این راستا، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اعزام ۲ هزار و ۷۰۷ اکیپ بازرسی متشکل از کارشناسان بهداشت محیط، در جهت اجرای برنامه‌های مدون گام برداشت.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: در طول این طرح، تعداد ۴۳ هزار و ۶۲۸ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بازرسی شدند. همچنین، برای ۹ هزار و ۹۰۴ واحد صنفی و اماکن عمومی که از موازین بهداشتی پیروی نکردند، اخطارهای بهداشتی صادر گردید؛ در نهایت، یک هزار و ۳۸۳ واحد صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان، با تاکید بر اهمیت نظارت و برخورد قاطع با متخلفان بهداشتی، به تشریح اقدامات انجام‌شده در راستای ارتقای سلامت عمومی پرداخت و گفت: در ادامه رویکرد نظارتی و پیشگیرانه مرکز بهداشت استان، ۷۷۰ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی به دلیل عدم رعایت استانداردهای بهداشتی پلمب گردید.

وی همچنین اظهار کرد: در حوزه نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی نیز کارشناسان بهداشت محیط در مراکز بهداشت شهرستان‌ها به انجام ۲ هزار و ۹۷۶ مورد نمونه‌برداری میکروبی از آب آشامیدنی در شبکه‌های توزیع و تصفیه‌خانه‌ها پرداختند و ۵۵ هزار و ۱۴۰ کلرسنجی از آب در مناطق شهری و روستایی صورت گرفت.

دکتر شریفی درباره کنترل بهداشت مواد غذایی در سطح عرضه توضیح داد: مهندسان بهداشت محیط با تلاش و اقدام موثر موفق به انجام یک هزار و ۱۲ مورد نمونه‌برداری از مواد غذایی شده‌اند که این اقدام به شناسایی و خارج کردن ۴۴ هزار و ۷۰۲ کیلوگرم مواد غذایی فاسد، فاقد مشخصات و تاریخ مصرف گذشته از بازار انجامید.

وی ادامه داد: همچنین، بازرسان بهداشتی در زمینه نظارت بر کیفیت غذاها ۸۹ هزار و ۶۱۵ مورد سنجش پرتابل مواد غذایی انجام دادند. تعداد ۴۰۶ مورد به شکایات بهداشتی در این مدت رسیدگی شد که ۱۹۰ مورد از این شکایات توسط مراکز بهداشت پیگیری و اقدام گردید.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به نقاط ضعف موجود در زیرساخت‌های موثر بر محیط زیست، بر لزوم شناسایی این چالش‌ها و ضرورت انجام مداخلات سریع و قاطع توسط مراکز بهداشت شهرستان‌ها تاکید کرد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر همکاری‌های بین‌بخشی و ضرورت توجه به زیرساخت‌ها برای تحقق اهداف بهداشت عمومی، گفت: این اقدامات به منظور تامین سلامت عمومی و ارتقای سطح بهداشت در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان صورت گرفت و موفقیت‌های به‌دست‌آمده می‌تواند به‌عنوان الگویی موفق در مدیریت برنامه‌های فنی محسوب شود. این الگو نه‌تنها راهنمای خوبی برای مهندسان بهداشت محیط دانشگاه در طول سال است، بلکه می‌تواند به تحقق هدف اصلی که همان حفظ و صیانت از سلامت جامعه است، کمک کند.

لینک کوتاه : https://diyarsanat.ir/?p=2715

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.