تاریخ : یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴ Sunday, 20 July , 2025
1
طلوع فجر پیروزی در خوزستان؛

هزار و هفتصد و‌ سه پروژه با اعتبار ۹۶ هزار میلیارد تومان در خوزستان به بهره‌برداری رسید

  • کد خبر : 1874
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۲
هزار و هفتصد و‌ سه پروژه با اعتبار ۹۶ هزار میلیارد تومان در خوزستان به بهره‌برداری رسید
هزار و هفتقد و‌ سه پروژه با اعتبار ۹۶ هزار میلیارد تومان در خوزستان به بهره‌برداری رسید

آیین افتتاح پروژه‌های عمرانی و خدماتی دستگاه‌های اجرایی، شهرداری‌ها و دهیارهای استان خوزستان ۲۰ بهمن‌ماه با حضور شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، سیدمحمد موالی‌زاده استاندار خوزستان، نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و جمعی از عشایر خوزستان در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد.

در این مراسم ۱۷۰۳ پروژه عمرانی با اعتبار ۹۶ هزار میلیارد تومان افتتاح و یا کلنگ‌زنی شد. به گفته‌ی علم‌الهدی معاون عمرانی استاندار خوزستان، ۱۶۷۹ طرح با اعتبار ۸۳ هزار میلیارد تومان بهره‌برداری و ۲۴ طرح دیگر کلنگ‌زنی می‌شود.۱۲۰۲ طرح در حوزه روستایی با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد ریال و ۴۷۷ طرح شهری با اعتبار ۶۸ هزار میلیارد ریال در نقاط مختلف استان به بهره‌برداری می‌رسند، که از این نظر، استان خوزستان رتبه اول جذب اعتبار و اجرای تعداد پروژه را در کشور کسب کرده است. هشتمین مرحله‌ واگذاری خودروهای خدماتی، رونمایی از سامانه ردیاب، سامانه الکترونیکی ساختمان و نرم‌افزار روستا‌نگار مواردی هستند که در خوزستان اجرایی می‌شوند.

*رويکرد رئیس‌جمهور به محیط زیست توسعه پایدار و توسعه دریامحور است*

شینا نصارى رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در آیین ۱۷۰۳ طرح عمرانی خوزستان که در نهمین روز از ایام دهه فجر در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد، چنین گفت: بهره‌برداری از طرح‌ها باعث رفاه و‌ ارتقای زیرساخت‌های لازم برای مردم خوزستان شود. مسائل ویژه‌ی خوزستان انتقال آب، پسماندها، آلودگی هوا و مسائل محیط زیست است. نگاه استاندار خوزستان به این موارد ویژه است. کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را بر اساس قانون هوای پاک فعال و به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل شده است. موضوعات آلایندگی کلان‌شهر در دستور کار است.

انصاری در ادامه گفت: توسعه حمل و نقل عمومی، اسقاط خودروهای فرسوده، ارتقا کیفیت سوخت و جمع‌آوری فلرها موارد مطرح شده در کارگروه هستند. متاسفانه در ادوار گذشته به محیط زیست بی‌توجهی شده است. تراز منفی و‌ فرونشست زمین حاصل احداث صنایعی آب‌بر است و کشاورزی غیر اصولی است. رويکرد رئیس‌جمهور به محیط زیست توسعه پایدار و توسعه دریامحور است. بی‌توجهی به سیاست‌های زیست محیطی غیر قابل پذیرش و‌ گذشت است.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور از الزام صرف عوارض آلایندگی در امور محیط زیست گفت و افزود: اولویت هزینه‌کرد عوارض آلایندگی باید صرف رفع آلایندگی صنایع‌ باشد و‌ نباید منتظر ادامه‌ی آلایندگی برای دریافت عوارض باشیم. بیشترین حجم تالاب‌های کشور در خوزستان است. توسعه باید به شکل پایدار ادامه پیدا کند و در کنار تولید و معیشت، سلامت جامعه و حفظ محیط زیست در نظر گرفته شود.

*کارون هویت خوزستان است*

سیدمحمد موالی‌زاده استاندار خوزستان هم سخنانش را اینگونه آغاز کرد: قدر نعمت‌ها و‌ داشته‌هایمان را بدانیم. گاهی اوقات دچار حجاب مجاورت می‌شویم و فهم عمیقی از موضوع حاصل نمی‌شود. میزان خدماتي که نظام مقدس جمهوری اسلامی در پنج دهه‌ی اخیر انجام داده قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست. دولت‌ها یکی پس از دیگری آمدند، خدمت کردند و رفتند. نرخ بیسوادی قبل از انقلاب با امروز قابل قیاس نیست. سن امید به زندگی، بهداشت، درمان و‌ آموزش پزشکی همگی با رشد مواجه بودند. قبل از انقلاب پزشک وارد می‌‌کردیم و امروز از گردشگری سلامت می‌گوییم. در راه و ساختمان، آب شرب، برق، جاده و‌ گاز پیشرفت داشتیم. در ابتدای تحمیلی از لحاظ جنگ‌افزار نظامی چقدر سختی کشیم، امروز به پیشرفته‌ترین تسلیحات دست پیدا کردیم.

موالی‌زاده در ادامه گفت: حضور زنان در عرصه‌های گوناگون محیط آموزشی، درمان، دانشگاه و‌ فعالیت‌های اجتماعی چشم‌گیر بود. باید با نگاه جامع‌الاطراف به دنبال حل مشکلات باشیم.‌ در سفر اخیر هیئت دولت به مشکلات استان اشاره شد. تصمیمات کارسازی گرفته شود. انتقال دفاتر مالیاتی، انجام خرید شرکت‌های مستقر از داخل استان، بیمه و انتقال حساب‌های بانکی به دستور رئیس‌جمهور مواردی هستند که در شرف اجرایی شدن هستند.

استاندار خوزستان انتقال آب از سرچشمه های کارون را بدون توجيه علمی دانست و افزود: به جای اینکه با سازمادهی سواحل مکران اقتصاد دریامحور که اراده و خواست دولت است، پیگیری‌ شود، آب را از نقاط مختلف به فلات مرکزی بردیم و در کمال تعجب با واژه‌ی غریبی مواجه می‌شویم که تعجب‌برانگیز است؛ فولاد کویر! صنایع آب‌بر نباید به اصفهان برده شود. کارون هویت ماست، چرا باید به واسطه‌ی برداشتهای غیر اصولی امروز اینقدر نحیف شود؟ امروز تنها رود قابل کشتیرانی کشور وقتی می‌خواهد وارد دریا شود، آب دریا رود را پس می‌زند تا کیلومترها آن طرف‌تر آب رودخانه شور شده است.

انواع پساب‌های شهری، صنعتی و بیمارستانی به سمت رودخانه جاری شده‌اند. نباید آبادانی یک منطقه را به قمیت استانی دیگر در دستور کار قرار دهیم.

وی از ظرفیت‌های بی‌نظیر خوزستان در کشاورزی و صنعت گفت و افزود: خوزستان می‌تواند موتور متحرکه کشور شود. امروز تامین شکر ۳۵ میلیون ایرانی و تامین گندم ۱۴ میلیون ایرانی از خوزستان است. چرا خوزستان باید به دلیل آلودگی هوا تعطیل شود؟! از رشد استان‌ها خرسندیم، اما شرایط فعلی خوزستان قابل توجیه نیست. خوزستان حقش قرار گرفتن بالاتر است و چنین آب و‌ هوایی بزارنده خوزستان نیست. خوزستان ویژه است و‌نیاز به رسیدگی ویژه دارد.برخی بر ابن باورند که طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری ( مدظله‌العالی) نباید اجرا می‌شد. خوشبختانه فاز اول اجرا شد و در تلاش هستیم فاز دوم راه‌اندازی شود.

استاندار خوزستان در پایان از پیامدهای مثبت سفر هیئت دولت به استان گفت و اظهار داشت: نمایندگان دولت و‌مردم کنار هم هستند و تلاشمان را برای جهش و‌ رشد استان دو چندان می‌کنیم. اگر حال خوزستان خوب باشد، حال ایران خوب است. خوزستان قلب تپنده ایران عزیز است.

*خوزستان با ۵ درصد جمعیت کشور، ۱۵ درصد پروژه‌های کشور را دارد*

علی قربانی معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اظهار کرد: یکی از دستاوردهای انقلاب و نظام تشکیل شوراها و دهیاری‌ها است. ۳۹ هزار و ۵۱۰ دهیاری در حال فعالیت هستند که ۹۸ درصد جمعیت کشور را پوشش می‌دهند. خوزستان ۲ هزار و ۱۷ دهیاری دارد که سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه از سوی دولت دریافت می‌کنند. اعتبارات دهیاری‌ها، نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش داشته است. خوزستان با ۵ درصد جمعیت کشور، ۱۵ درصد پروژه‌های کشور را دارد.

قربانی در ادامه گفت: از ابتدای امسال در سراسر کشور ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ماشین‌آلات اختصاص داده شده است که ۲ هزار میلیارد تومان آن تا پایان سال اختصاص می‌یابد و هر دهیاری متقاضی می‌تواند تسهیلات کم‌بهره دریافت کند. دهیاری‌ها در ۳۵ هزار روستا جمع‌آوری پسماند را انجام می‌دهند. امیدواریم قانون اصلاح و الحاق قانون دهیاری‌ها در مجلس شورای اسلامی تصویب شود

*انتقال آب برای خوزستان حکم مرگ و‌ زندگی دارد*

مصطفی مطورزاده نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی خوزستان را خلاصه و عصاره ملت ایران دانست و افزود: اینجا مهد عزت و افتخار کشور است. هرچه خیر و‌برکت در دنیا هست در خوزستان جمع شده است. خورستان به تنهایی پیشران توسعه ایران اسلامی است. امروز انتقال آب در بین‌حوزه مصیبت خوزستان شده است.‌ برخورد با انتقال آب علمی نیست.

مطورزاده خطاب به رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: همکارانتان تحت تاثیر برخوردهای سیاسی تن به انتقال آب از سرچشمه‌های کارون دادند. اگر مردم خوزستان نبود، معلوم نبود شرایط امروزمان چه بود. انتقال آب برای خوزستان حکم مرگ و‌ زندگی دارد. انتقال آب صرفا برای مصرف آب شرب باشد. مزیت نصبی خوزستان بالاتر از سایر استان‌هاست. امروز بزرگترین هور کشور یعنی‌ ‌هور شادگان و‌هور‌ هویزه حق آبه ندارند. ریه‌های خوزستان به کانون ریزگردها تبدیل شدند و‌ تنها رودخانه‌ی کشور یعنی کارون که قابیلت کشتیرانی داشت، در دهه خلیج فارس با مشکل برگشت آب شور دریا مواجه است.

نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: خوزستان نیازمند ترحم نیست، باید حقش داده شود. ۱۸ میلیون تُن حجم کشاورزی خوزستان است که با کمی توجه این میزان به ۳۰‌ ملیون تُن می رسد. خوزستان می‌تواند امنیت غذایی کشور را تامین کند. متاسفانه واحدهای کوچک‌مقیاس در پیج و خم اداری می‌مانند و مردم از گرفتن مجوز فعالیت ناامید می‌شوند.

وی در پایان اشاره‌ای به سوختن گازهای فلر داشت و اظهار کرد: فلرهای نفتی نفس خوزستان را تنگ کرده‌اند. متاسفانه سوختن فلرهای کشورهای همسایه هم مزيد بر علت شده است. باید در مجامع بین‌المللی در مورد فعالیت میادین نفتی برون‌مرزی صحبت کنیم. باید صنایع آلاینده با دقت مشخص و‌سهم هر کدام مشخص شود.

*منابع راه‌اندازی پروژه متروی اهواز در بودجه پیش‌بینی شده است*

مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی توسعه فضای سبز را ضامن هوای پاک دانست و افزود: علاوه بر این توسعه‌ فضای سبز به منظور ایجاد آرامش فضای بصری به شهر و‌ روستا‌ها است. خوزستان با ۴۲۰۰ روستای و ‌۸۱ شهر است.۴۶۲ پروژه در حوزه توسعه فضای سبز شهری با یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اجرا شده است، به دنبال رفع آلودگی محلی هستیم و تا به امروز ۱۲ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های محیط زیست اختصاص داده شد. به دنبال احداث فضای سبز اختصاص بانوان هستیم. بیمه زنان سرپرست خانوار اجرایی می‌شود.

وی در ادامه گفت: تا سال ۱۴۰۱ هفتاد اتوبوس شهری داشتیم، امروز این رقم به ۲۴۰‌ دستگاه رسیده است و تا سال آینده ۳۵۰می‌رسیم. در حوزه پسماند خرید خودرو، بازچرخانی پساب و‌ استفاده از ظرفیت فاضلاب صنایع را دنبال می‌کنیم. صنایع باید در قالب مسولیت‌هایی اجتماعی به سمت سرمایه‌گذاری در استفاده از آب‌های نامتعارف بروند. اعطای چند بسته معیشتی و آموزشی عمل به مسولیت‌هایی اجتماعی نیست.

یوسفی با این جمله که سرمایه‌های خوزستان متعلق به ایران است، افزود: طبق بند «ج» ماده ۴۰، انتقال آب بین حوضه‌ای ممنوع است. تا قبل از برنامه هفتم، این قانون را نداشتیم اما اکنون باید این قانون اجرا شود، بنابراین هیچ مورد انتقال آب مجوز قانونی ندارد. با تلاش‌های انجام شده، پیمانکار قبلی متروی اهواز بعد از ۱۷ سال خلع ید شد و منابع راه‌اندازی دوباره این پروژه هم در بودجه پیش‌بینی شده است و باید کمک شود تا کار تسریع شود. پیمانکار قبلی در حال لابی در سازمان برنامه و بودجه است تا مردم اهواز را چند هزار میلیارد تومان جریمه کند، در حالی که باید غرامت ۱۷ سال عقب ماندگی مترو را بدهد نه اینکه با لابی منابع استان خوزستان را ببرد

ابراهیم متین‌سیرت

لینک کوتاه : https://diyarsanat.ir/?p=1874

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.