دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتگو با وبدا خوزستان، از ارتقای خدمات مرکز ملی مشاوره ۴۰۳۰ خبر داد و گفت: متقاضیان در استان خوزستان میتوانند از طریق تماس با مرکز ملی مشاوره ۴۰۳۰ از خدمات مشاورهای مختلف مانند سلامت سالمندان، سلامت روان، مسائل مربوط به معلولیت، بهداشت مادر و کودک (با تمرکز ویژه بر ارائه پاسخ و مشاوره به مادران باردار و پس از زایمان)، بیماریها، پیشگیری از سقط عمدی جنین و مدیریت چالشهای مرتبط و همچنین ارتباط با اعضای تیم سلامت بهرهمند شوند.
دکتر شریفی با بیان اینکه مرکز ملی مشاوره ۴۰۳۰ پیشتر با نام سامانه تلفنی ۴۰۳۰ شناخته میشد، افزود: این سامانه در زمان همهگیری کووید-۱۹ با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شرکت مخابرات ایران راهاندازی شد که توانست در دوران اوج شیوع کرونا نقش موثری در غربالگری و ارائه مشاورههای تخصصی به هموطنان ایفا کند؛ بدین ترتیب از حجم مراجعات غیرضروری به بیمارستانها کاسته شد.
وی بر نقش مهم این مرکز در ارائه خدمات مشاورهای تخصصی و کاهش بار مراجعات به مراکز درمانی تاکید کرد و اظهار داشت: اکنون دامنه خدمات این سامانه با تغییر نام به مرکز ملی مشاوره ۴۰۳۰، گستردهتر شده و به عنوان یک بازوی توانمند در خدمت نظام سلامت استان قرار دارد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: با توجه به اهمیت ویژه سلامت مادران، ۲۲ مشاور مامایی در قطب ۴ منطقه آمایش تحت نظارت مدیریت جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس، به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند. این مشاوران با استفاده از کد ۴ در سامانه ۴۰۳۰، به سوالات و نیازهای مادران باردار تا ۴۲ روز پس از زایمان پاسخ میدهند.
دکتر شریفی ادامه داد: عملکرد این مشاوران به طور مستمر توسط گروه سلامت مادران برنامهریزی و پایش شده و گزارش کار آنها به صورت فصلی یا شش ماهه به مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ارائه میگردد.
وی در پایان، با دعوت از شهروندان برای بهرهمندی از خدمات رایگان و ارزشمند مرکز ملی مشاوره ۴۰۳۰، تاکید کرد: این مرکز با بهرهگیری از متخصصان و مشاوران مجرب، تلاش میکند در راستای ارتقای سطح سلامت و آگاهی جامعه گامهای موثری بردارد و همواره در کنار مردم شریف استان خوزستان خواهد بود.