تاریخ : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025
3
جلسه کارگروه پزشک خانواده و نظام ارجاع

بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی، درمانی: ارجاع صحیح هزینه‌ها را کاهش می‌ دهد

  • کد خبر : 2772
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۹
بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی، درمانی: ارجاع صحیح هزینه‌ها را کاهش می‌ دهد
دکتر شریفی گفت: برنامه‌ریزی برای ارجاع ۳۰ درصد بیماران از سطح یک (پزشکان عمومی) به سطوح بالاتر (سطح دو و سه که شامل پزشکان متخصص و فوق تخصصی می‌شود) می‌تواند به بهبود سیستم درمان و کاهش فشار بر مراکز درمانی تخصصی کمک کند و در این راستا، مهم است که پزشکان عمومی و کارکنان بهداشتی در مناطق روستایی آموزش ببینند.

دکتر مهرداد شریفی سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در سومین جلسه کارگروه پزشک خانواده و نظام ارجاع که با حضور دکتر بوستانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، معاونان درمان، توسعه، غذا و دارو و مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، در محل حوزه ریاست دانشگاه اهواز تشکیل شد؛ گفت: به دنبال دستور رئیس جمهور و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به‌طور گسترده‌ای در حال برنامه‌ریزی است.

وی افزود: این طرح که در راستای ارتقاء سطح دسترسی و کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق کم‌برخوردار اجرایی می‌شود، بخشی از استراتژی دولت برای بهبود وضعیت سلامت در کشور است.

وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شاپور اهواز، با جمعیتی نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مناطق روستایی، مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده دارد.

دکتر شریفی به طور خاص به اهمیت سامانه سیب و سیستم اطلاعات بیمارستانی (HIS) در راستای اجرای طرح نظام ارجاع و پزشکی خانواده اشاره کرد و اظهار داشت: این سامانه‌ها نقش کلیدی در تسهیل ارتباط بین پزشکان و مدیریت نوبت‌گیری و ارجاعات را ایفا می‌کنند.

با توجه به توضیحات ایشان، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت پزشکان در سطح یک و امکان نوبت‌گیری از سطح دو، جزء الزامات اساسی این طرح است.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی برای ارجاع ۳۰ درصد بیماران از سطح یک (پزشکان عمومی) به سطوح بالاتر (سطح دو و سه که شامل پزشکان متخصص و فوق تخصصی می‌شود) می‌تواند به بهبود سیستم درمان و کاهش فشار بر مراکز درمانی تخصصی کمک کند و در این راستا، مهم است که پزشکان عمومی و کارکنان بهداشتی در مناطق روستایی آموزش ببینند.

معاون بهداشت خاطر نشان کرد: این خبر نویدبخش و مثبتی برای حوزه بهداشت و درمان در خوزستان است. آمادگی برای پیاده‌سازی یک سامانه به‌روز با رویکردهایی مثل کاهش هزینه‌ها، عدالت در سلامت و ارتقای کیفیت خدمات، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر جامعه داشته باشد.

کاهش هزینه‌ها از جیب مردم: این موضوع می‌تواند به کاهش بار مالی بر دوش خانواده‌ها کمک کند و دسترسی به خدمات درمانی را برای افراد کم درآمد آسان‌تر سازد.

عدالت در سلامت: تلاش برای ایجاد شرایط برابر برای همه افراد در دریافت خدمات بهداشتی و درمانی بسیار حائز اهمیت است. این رویکرد می‌تواند به بهبود سلامت عمومی و کاهش نابرابری‌ها کمک کند.

۳. ارتقای کیفیت خدمات: با پیاده‌سازی سیستم‌های مکتبی و الکترونیکی، می‌توان به بهبود کارایی کادر درمان و دستیابی به اطلاعات

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در پایان بیانات خود ابراز داشت: کاهش هزینه‌های درمانی از 30 درصد به 15 درصد و همچنین امکان رایگان شدن هزینه‌های بیمارستانی در صورت اجرای صحیح فرآیند ارجاع، خبر بسیار امیدوارکننده‌ای است.1- دسترسی بهتر به درمان: این کاهش هزینه‌ها می‌تواند به افراد بیشتری اجازه دهد تا به خدمات پزشکی دسترسی پیدا کنند و از درمان‌های ضروری بهره‌مند شوند.

2-پیشگیری از بیمار شدن بیماران حاد: با ارتقای فرآیند ارجاع و هدایت بیماران از سطح یک به سطح دو و سه به شکل مناسب، می‌توان از بروز مشکلات حاد و پیچیده که نیاز به بستری یا درمان‌های پرهزینه دارند، جلوگیری کرد.

3-تحول در نظام سلامت: این اقدامات می‌توانند به تغییر در نظام سلامت کشور کمک کنند و سطح خدمات بهداشتی را به طور کلی ارتقا دهند.

گفتنی است:

این نشست در تاریخ 16 اردیبهشت 1404 در محل حوزه ریاست دانشگاه اهواز برگزار شد.

لینک کوتاه : https://diyarsanat.ir/?p=2772

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.