دکتر فرشاد ابراهیمپور، نماینده حوزه منگشت، در دیدار با شورای معاونین ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خوزستان اظهار کرد: حوزه منگشت با حدود ۱۲ درصد از مساحت استان، دارای دو مزیت اساسی است؛ نخست مزیت سرزمینی که آن را به یکی از خوشآبوهواترین و حاصلخیزترین مناطق استان تبدیل کرده و دوم مزیت انسانی با پیشینه تاریخی چند هزار ساله که قدیمیترین خاستگاه تمدنی در این منطقه شکل گرفته و چندین سال پایتخت اتابکان لر بوده است.
وی با اشاره به فراز و فرودهای تاریخی این منطقه تصریح کرد: آنچه امروز در اختیار ماست، میراثی است که باید مورد تیمار و مراقبت قرار گیرد. اگر نگاه درستی به مسائل منطقه منگشت داشته باشیم، شاید بتوانیم علت عقبماندگی استان را بهتر شناسایی و برطرف کنیم.
ابراهیمپور تأکید کرد: اتکای خوزستان بر درآمد نفت، موجب غفلت از ظرفیتهای گردشگری شده است، در حالی که اگر نفتی در کار نبود، شاید خوزستان از دیرباز مسیر توسعه خود را از راه گردشگری و با محوریت منگشت دنبال میکرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده حوزه منگشت در همه بخشهایی که در تولیت وزارت میراث فرهنگی است، افزود: انتظار میرود ایجاد ژئوپارک منگشت با جدیت دنبال شود؛ پیگیریهایی در این زمینه با وزیر میراث فرهنگی صورت گرفته است.
نماینده حوزه منگشت ادامه داد: میراث جهانی صخرهای که نمونه آن در ایران وجود ندارد، اکوتوریسم عشایری و میراث موسیقایی منطقه از دیگر ظرفیتهایی هستند که باید با تمرکز ویژه مورد مطالعه قرار گرفته و در قالب ژئوپارک توسعه یابند.
وی خاطرنشان کرد: ثبت جهانی ایذه اهمیت ویژهای دارد و تحقق آن نیازمند تخصیص بودجه مناسب است. میتوان با مردمیسازی میراث فرهنگی در استان خوزستان بسیاری از مشکلات اداری را کاهش داد و این حوزه را به سمت خوداتکایی سوق داد.
ابراهیمپور در پایان اظهار داشت: اگر بخش خصوصی در این مسیر پای کار بیاید، صنعت گردشگری میتواند به جایگاه نخست درآمدزایی برسد، چراکه به ازای هر شش گردشگر، یک شغل ثابت ایجاد میشود.