تاریخ : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴ Monday, 14 July , 2025
3

تراژدی غمبار شرکت لوله سازی خوزستان

  • کد خبر : 824
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
تراژدی غمبار شرکت لوله سازی خوزستان
شرکت لوله سازی خوزستان که زمانی یک نقطه اتکا برای اقتصاد ملی بود از دهه ۸۰ رفته رفته با سوء مدیریت ها به تراژدی غمبار تبدیل و از نقشه جفرافیای اقتصادی استان به کلی محو شد.

لوله سازی خوزستان ، کارخانه ای در تراز بین المللی و همسنگ با ماشین سازی تبریز و صنایع فولاد خوزستان بود که متاسفانه از مدار تولید خارج شد و به دنبال آن اعتراضات کارگری و بیکاری را در منطقه ملاشیه و جنوب اهواز رقم زد.

لوله سازی خوزستان در طول هشت سال دفاع مقدس نقش بی بدیلی در صنایع دفاعی و پشتیبانی از رزمندگان اسلام برعهده داشته است وبه عنوان یک قطعه ساز مادر و با اهمیت در تجهیز سایر صنایع و کارخانه های کشور و قطع وابستگی هم ایفای نقش می کرد.

سرنوشت دردناک و عبرت آموز این کارخانه عظیم، دل هر انسان وطن دوستی را به درد می آورد چرا که این سرمایه ملی پس از تعطیلی به صورت آهن قراضه به فروش رفت و فریاد های کارگران کارخانه برای جلوگیری از این فاجعه اقتصادی و هدررفت منابع ملی به جایی نرسید و هیچ مسئولی به آن توجه نکرد.

بر اساس آمار موجود شرکت لوله سازی خوزستان در زمان فعالیت ، سالانه حدود ۵۰۰هزار تُن انواع لوله های چدن با اندازه های مختلف تولید می کرد و نقش مهمی در تامین نیازهای کشور و خوزستان برعهده داشت.

مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت لوله سازی خوزستان در گفتگویی با خبرنگار پایگاه خبری ندای کارگر با بیان اینکه شرکت های آلمانی ۲ کارخانه لوله سازی در تهران و اهواز ساختند که هم اکنون کارخانه در تهران با یک هزار نفر اشتغال زایی فعال ولی کارخانه لوله سازی خوزستان با ندانم کاری و سوء مدیریت به ویرانه ای تبدیل شد گفت:مدیران سابق کارخانه که تنها ۴۰ سهم از یک هزار سهم شرکت را داشتند با اخراج کارگران و حتی نپرداختن حق سنوات آنان ، نخستین گام را برای نابودی و تعطیلی کارخانه برداشتند.

بهمن فرخ پیام با بیان اینکه اموال کارخانه به عنوان آهن قراضه فروخته و یا به عبارت صحیح تر به تاراج بردند و حتی زمین ۲۷هکتاری آن به صورت صوری واگذار شد اظهار داشت: به ما اجازه ورود به مجموعه در حال نابودی را نمی دادند که در نهایت با اعمال ماده ۹۵ قانون تجارت ، هیئت مدیره قبلی را عزل کردیم.

وی گفت:زمانی که وارد کارخانه شدیم چیزی از کارخانه نمانده بود ، کل تاسیسات و زیربناهای کارخانه فروخته شده بود و باید بگویم در این فاجعه اقتصادی برخی مدیران استان نیز نه تنها اقدامی برای جلوگیری از این تخریب نکردند بلکه همراهی نیز کردند و زمینه نابودی آن را فراهم نمودند.

فرخ پیام اظهارداشت: بسیاری از مدیران و مسئولان استان که می توانستند جلوی این فاجعه دردناک را بگیرند چشم خود را بستند.

وی با بیان اینکه معلوم نیست پول فروش تاسیسات ، آهن قراضه و سوله های آن کجا و یا به چه حسابی واریز شده اظهار داشت:به هرحال قضیه را به صورت جدی پیگیری می کنیم هرچند شکایت های متعدد ما تاکنون بی اثر بوده و به جایی نرسیده است.

فرخ پیام با بیان اینکه اگر مدیران قبلی با هر دلیل و توجیهی قصد تغییر کاربری کارخانه را داشتند چرا ۴۰ هزار مترسوله کارخانه را تخریب کردند و زمین آن را شخم زدند اظهار داشت: تخریب و نابودی این کارخانه یک عمل ضدانقلابی و ضد تولید بود.

وی با بیان اینکه ۶۵۰میلیارد تومان اموال کارخانه را فروختند و معلوم نیست این پول به جیب چه کسانی رفته است بیان کرد:هیچ آدمی که یک ذره عرق ملی داشته باشد چنین کاری را انجام نمی دهد ، ۴۰ هزار متر سوله ، ۴۲ سوئیت که برای پذیرایی از میهمانان خارجی ساخته شده بود به کلی نابود کردند

و بالغ بر ۵ هزار متر مربع ساختمان اداری و حتی برق و تاسیسات پس از تخریب آن را بعنوان قراضه فروختند و در حساب های نامشخص به یغما بردند.

فرخ پیام با تصریح بر این مطلب که نابودی کامل این کارخانه به گونه ای که گویا بیماری جذام در کارخانه شیوع پیدا کرده و چاره ای جز محو و نابودی بی رحمانه آن نبوده است افزود: ما سهامداران به جد پیگیر این فاجعه اقتصادی هستیم .

به گفته وی تولید لوله های چدنی در لوله سازی خوزستان که در سامانه های آب و فاضلاب کاربرد دارد می توانست گره گشای معیشت هزاران خانواده باشد که متاسفانه با سوء مدیریت ها ، بی توجهی ها ، غفلت ها و ندانم کاری این فرصت از دست رفت و آسیب جدی به اقتصاد ملی و استان وارد شده است.

فرخ پیام در ادامه گفت:تخریب کارخانه تحت یک باند فساد و سازمان یافته در استان شکل گرفته از این رو خواسته هیئت مدیره فعلی شرکت این است که اموال کارخانه به چه کس یا کسانی فروخته شده ، کارخانه با چه انگیزه ای تخریب شده و چرا شکایت های متعدد ما تاکنون به جایی نرسیده و بلا اثر شده است و پول آن به چه کسانی و چه حساب هایی واریز شده است.

لینک کوتاه : https://diyarsanat.ir/?p=824

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.